Ana içeriğe atla

iPhone 12 Şarj Kablosu Sızdırıldı mı? Yeni İddialar


Apple'ın meşhur telefonu iPhone'un yeni serisi iPhone 12 hakkında önemli sayılabilecek bir bilgi sızdırılmış olabilir. Bazı güvenilir kaynaklara göre iPhone 12 ile birlikte şarj kablosunda bazı değişiklikler olacak. Hatta bu değişiklikler ile ilgili olarak bazı görsellerde paylaşıldı. 

Teknoloji devi Apple firmasının yakın bir tarihte yeni telefonu iPhone 12 ile ilgili bazı bilgileri duyurması bekleniyor. Ancak bu sürece kadar ortaya atılan iddiaların haddi hesabı yok. Olayın tam anlamıyla karıştığını söylesek yeridir. 😀 Son olarak Apple'ın yeni telefonlarında şarj adaptörü eklemeyeceği söylentisine birçok tepki gelmişti. Bu tepkiler hala gelmeye devam ederken yeni bir söylenti daha piyasaya sürüldü. 
Apple'ın yeni telefonuyla ilgili bilinmezlikler sürerken, ortaya şarj kablosu tasarımı ile ilgili bir bilgi atıldı. Bu bilgi daha önce bazı sızıntılar ile birlikte, piyasada güven toplamış olan bir kaynak tarafından yapıldı. Bu yüzden ben de iddialara tam puan veremesem de doğruluk payı olduğunu düşünenlerdenim. 😄

iPhone 12 Lightning Şarj Kablosu Tasarımı



Kaynağın yayınladığı bilgilere göre Apple bu yıl telefonlarında kullanacağı Lightning kablosunun tasarımında köklü değişiklikler yapacak. Bu duruma göre daha önce ortaya atılan Type-C geçişi iddiaları da sanırım doğrulanıyor. 😒 Yeni iPhone şarj soketi değişmese de adaptör tarafı farklı bir şekilde olabilir. İddialara göre iPhone 12 şarj kablosunda örgü tasarım kullanılacak. 

Apple şarj kabloları konusunda dayanıklılık açısından birçok geri dönüş yapıldığına eminiz. Zira, Apple kabloları sürekli kullanım konusunda fazlasıyla yıpranıyordu. Hatta bu durumdan dolayı örgü tasarım, yıpranmaya karşı dayanaklı yan sanayi ürünlerin kullanıldığını da birçok defa görmüşlüğüm vardır. 😑
Bu gelişme ile birlikte kullanıcıların yaşadığı bu sorunların da önüne geçiliyor. 

Yazımızda tam olarak netlik kazanmayan kutuya adaptör eklenmemesi konusuna değinmiştik. Bu iddialara göre iPhone 12 kutusundan şarj adaptörü çıkmayacak. Eğer bu iddia kesinleşirse, yeni iPhone kullanıcıları orijinal bir adaptör olarak ekstra yüklü bir masraf yapmak zorunda kalabilirler. Adaptör tarafının USB Type-C olarak gelmesi yüzünden, eski adaptörlerin de uyumlu olmayacağının altını çizelim. Bu durum açıkçası birçok iPhone kullanıcısını üzecek gibi duruyor. 😞 Zaten iddiaları duyan iPhone kullanıcıları, sosyal medya üzerinden tepkilerini göstermeye başladılar bile. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

WeChat Pay Nedir? Artık Türkiye'de Kullanılabilecek

İlerleyen sanal dünya ile birlikte artık ödemelerimizde sanallaşma yolunda. Dünyanın en popüler sanal ödeme yöntemleri arasında yer alan "WeChat Pay" artık Türkiye'de kullanılabilecek. İlk olarak İstanbul Havalimanı'nda kullanılabilecek olan servisin detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. Sanal ödeme sistemleri tüm dünyada gün geçtikçe yaygınlaşmaya başladı. Bu ödeme sistemleri sadece Avrupa'da değil aynı zamanda Asya ülkelerinde de oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ancak ülkemizde bu ödeme sistemlerinin örneklerini görmek şuan için pek mümkün değil. 😕 Durum böyle olunca dünya çapında sıklıkla kullanılan sistemler için Türkiye çok güzel bir pazar haline geliyor. Bu pazarı WeChat ilk değerlendirmek isteyenlerden gibi görünüyor.

Windows 10'da Microsoft Defender "Kayıt Defteri" ile Kapatılmayacak

Windows 10 kullanıcıları, artık Microsoft Defender uygulamasını "Kayıf Defteri" üzerinden kapatamayacaklar. Ancak bu güvenlik yazılımını kullanmak istemeyen ve kapatmak isteyen kullanıcılar için yine de bir çözüm mevcut.  Windows Defender, 2012 yılında Microsoft tarafından geliştirilen ve Windows işletim sistemi kullanan bilgisayarları güvenlik açısından korumayı amaçlayan bir programdır. Windows Defender (diğer adıyla Microsoft Defender) bilgisayarlara ön yüklü olarak gelmektedir. Ayrıca kullanıcılar ekstra bir lisans ücreti ödemeden ücretsiz bir şekilde bu programdan faydalanabilmektedir. 

Akıllı Telefonları Nasıl Dezenfekte Etmeliyiz? Samsung Rehberi

Akıllı Telefonlar Nasıl Dezenfekte Edilir? Korona virüsten korunmak amacıyla birçok önlemin alındığı şu günlerde akıllı telefonların dezenfekte edilmesi de oldukça önem arz ediyor. Bu konudaki hassasiyeti fark eden Samsung, akıllı telefonların nasıl temizlenmesi gerektiğiyle ilgili basit ama etkili bir rehber hazırladı. Korona salgınının olduğu şu günlerde, virüse hayatımızın her alanında karşılaşabiliyoruz. İnsanlar bu anlamda artık birçok önlem alıyor ve bu önleleri yaşantılarının bir parçası haline getiriyor. Özellikle el ve kıyafet hijyeni konusunda neredeyse herkes büyük bir hassasiyet gösterir oldu. Ancak gözden kaçırdığımız bazı alanlar elbette oluyor. Bu alanlardan bir tanesi de çoğu zaman akıllı telefonlar oluyor.