Ana içeriğe atla

WeChat Pay Nedir? Artık Türkiye'de Kullanılabilecek


İlerleyen sanal dünya ile birlikte artık ödemelerimizde sanallaşma yolunda. Dünyanın en popüler sanal ödeme yöntemleri arasında yer alan "WeChat Pay" artık Türkiye'de kullanılabilecek. İlk olarak İstanbul Havalimanı'nda kullanılabilecek olan servisin detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

Sanal ödeme sistemleri tüm dünyada gün geçtikçe yaygınlaşmaya başladı. Bu ödeme sistemleri sadece Avrupa'da değil aynı zamanda Asya ülkelerinde de oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ancak ülkemizde bu ödeme sistemlerinin örneklerini görmek şuan için pek mümkün değil. 😕 Durum böyle olunca dünya çapında sıklıkla kullanılan sistemler için Türkiye çok güzel bir pazar haline geliyor. Bu pazarı WeChat ilk değerlendirmek isteyenlerden gibi görünüyor.

WeChat Pay Nedir?

Dünyanın en büyük bilişim şirketleri arasında yer alan Tencent, tüm dünyada yapay zeka, iletişim ve eğelence alanında yer alan birçok başarılı projeye imza atmış bir şirket. İletişim alanında en başarılı uygulamalar arasında gösterilen WeChat, dünya genelinde 1 milyarı aşkın kullanıcıya sahip durumda. 😮 Tabi şirketin tüm dünyada yaygınlaşmaya başlayan mobil uygulama sistemi WeChat Pay hizmetini de es geçmemek olmaz.

WeChat Pay, Tencet firmasının iletişim alanındaki uygulaması oaln WeChat ile entegre bir şekilde çalışan, karekod tabanlı bir dijital ödeme sistemidir. Şuanda WeChat Pay kullanan kullanıcı sayısına istatistiksel olarak ulaşamasam da milyonlarca kullanıcısı olduğunu tahmin etmek güç değil. Çünkü WeChat Pay özellikle Çin kökenli kullanıcılar tarafından sıklıkla kullanılıyor.

WeChat Pay Türkiye'de Kullanılabilecek

WeChat Pay uygulamasının Türkiye'de kullanılmasının arkasında ICBC Turkey (Çin Endustri ve Ticaret Bankası) yer alıyor. Yapılan girişim ile birlikte kullanıcılar WeChat sayesinde zorluk çekmeden ödemelerini gerçekleştirebilecekler.

Bu gelişme ile birlikte, kuşkusuz ki Çin kökenli ziyaretçilerimiz düşünülmüş durumda. ICBC Turkey'in resmi internet sayfasında yer alan "WeChat Pay" sayfasında; uygulamanın ilk olarak İstanbul Havalimanı'nda kullanıma başlanacağına değiniliyor. Aynı zamanda Çinli misfirlerin Türk Lirası kurunu ve döviz işlemlerini düşünmeden Çin Yuanı ile ödeme gerçekleştirebilecekleri de belirtilenler arasında yer alıyor. Yani uygulama ile birlikte Türk Lirası ve Çin Yuanı çeviri işlemleri otomatik bir şekilde, hızlı ve ekonomik bir şekilde gerçekleştirilecek.

Şuanda Türk kullanıcılar için pek bir avantaj söz konusu olmasa da ilerleyen günlerde aynı uygulamanın Çin bünyesinde gerçekleştirilmesi ile birlikte bizim de para birimi çeviri işlemlerini düşünmeden Çin'de alışveriş yapabilmemiz mümkün kılınabilir. Bakalım bu olay, bu tarz dijital ödeme sistemlerinin ülkemize girişinin önünü açacak mı? 🤔

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Akıllı Telefonları Nasıl Dezenfekte Etmeliyiz? Samsung Rehberi

Akıllı Telefonlar Nasıl Dezenfekte Edilir? Korona virüsten korunmak amacıyla birçok önlemin alındığı şu günlerde akıllı telefonların dezenfekte edilmesi de oldukça önem arz ediyor. Bu konudaki hassasiyeti fark eden Samsung, akıllı telefonların nasıl temizlenmesi gerektiğiyle ilgili basit ama etkili bir rehber hazırladı. Korona salgınının olduğu şu günlerde, virüse hayatımızın her alanında karşılaşabiliyoruz. İnsanlar bu anlamda artık birçok önlem alıyor ve bu önleleri yaşantılarının bir parçası haline getiriyor. Özellikle el ve kıyafet hijyeni konusunda neredeyse herkes büyük bir hassasiyet gösterir oldu. Ancak gözden kaçırdığımız bazı alanlar elbette oluyor. Bu alanlardan bir tanesi de çoğu zaman akıllı telefonlar oluyor.

Slack Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır?

Slack Nedir?  İletişim kurabilmek, günümüz şartlarında oldukça kolay ve gelişmiş durumda. Özellikle mail hizmetinin verilmesiyle birlikte internet üzerinden iletişim konusunda resmen devrim yaratıldığını söyleyebiliriz. Ancak zaman geçtikçe insanların ihtiyaçları da değişiyor. Bu yüzden mail, yerini daha çok anlık mesajlaşma programlarına bıraktı diyebiliriz. Ancak, tabi ki insanımızı bu da yetmiyor. 🙂 Farklı alanlarda, farklı ihtiyaçları karşılamak amacıyla internet üzerinde yapılan iletişimin şekli gün geçtikçe değişiyor. Bu değişim ayaklarının en önemlilerinden birisi de Slack oluyor. Peki, Slack nedir?