Ana içeriğe atla

Akıllı Telefonları Nasıl Dezenfekte Etmeliyiz? Samsung Rehberi

Akıllı Telefonlar Nasıl Dezenfekte Edilir?
Korona virüsten korunmak amacıyla birçok önlemin alındığı şu günlerde akıllı telefonların dezenfekte edilmesi de oldukça önem arz ediyor. Bu konudaki hassasiyeti fark eden Samsung, akıllı telefonların nasıl temizlenmesi gerektiğiyle ilgili basit ama etkili bir rehber hazırladı.

Korona salgınının olduğu şu günlerde, virüse hayatımızın her alanında karşılaşabiliyoruz. İnsanlar bu anlamda artık birçok önlem alıyor ve bu önleleri yaşantılarının bir parçası haline getiriyor. Özellikle el ve kıyafet hijyeni konusunda neredeyse herkes büyük bir hassasiyet gösterir oldu. Ancak gözden kaçırdığımız bazı alanlar elbette oluyor. Bu alanlardan bir tanesi de çoğu zaman akıllı telefonlar oluyor.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki insanlar günlük olarak ortalama 52 kez akıllı telefonları ile temasa geçiyorlar. Salgın nedeniyle insanlarda oluşan can sıkıntısı ve stres ile birlikte ise insanların akıllı telefonlarına çok daha sık bir şekilde temasa geçmesinin tetiklendiğini söyleyebiliriz. Durum böyleyken bu konuda bir hassasiyet kazanmamız ve akıllı telefonları mümkün olduğunca dezefekte etmemiz gerektiğini unutmamalıyız. Peki, telefon nasıl dezenfekte edilir? 

 Akıllı Telefon Nasıl Dezenfekte Edilir? Samsung Rehberi 

Samsung tarafından virüsün yayılmasını önlemek amacıyla bazı tıbbi çalışmalar ve araştırmaların yapıldığını biliyorduk. Bu konuda yapılan çalışmalarda atılacak olan ilk adımın dezenfeksiyon olduğunu öğrendik. Yapılan çalışmalarda telefon ve benzeri yüzeylerde virüsün 2-3 gün aktif bir şekilde bulaş riski oluşturabileceğini gösterdi. Telefonların üzerinde uzun süre boyunca risk teşkil eden bu virüsten kurtulmak için etkili bir dezenfeksiyon işleminin şart olduğunu görüyoruz. Samsung ise bu konuda doğru bir şekilde dezenfeksiyonun nasıl gerçekleştirileceği konusunda küçük bir rehber hazırladı.

Telefon Dezenfeksiyon Rehberi - 1

Sıradan Hijyen Ürünleri Telefonunuza Zarar Verebilir

Akıllı telefonları dezenfekte etmek söz konusu olduğunda, birçok kişinin aklına sıradan hijyen ürünleri gelmektedir. Sıradan hijyen ürünleri bu konuda başarılı bir dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirse de akıllı telefonlarınıza ciddi zararlar verebilmektedir. Bu ürünler telefonun kaplamalarının soyulmasına sebep olabiliyor. Samsung, bu sıradan ürünler yerine hipoklorik asit bazlı dezenfektanlar veya %70'in üzerinde etanol-izopropil alkol içerikli dezenfektanların kullanılmasını uygun görüyor. Bu malzemeleri kullanırken de mikrofiber bez tercih edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Çünkü farklı bezler ile yapılan işlemlerde, telefonda çizilmeler meydana geldiği görülmüş.

Telefon Dezenfeksiyon Rehberi - 2

Dezenfeksiyon öncesi Telefonu Kapatmak Önemli

Samsung tarafından hazırlanan rehber de bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise; dezenfeksiyon işlemi öncesinde telefonların kapatılması gerektiği. Aynı zamanda telefon üzerinde takılı olan kılıf, kulaklık, şarj kablosu gibi aksesuarlar mevcutsa bunların da çıkartılarak ayrı bir şekilde dezenfekte edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Telefon Dezenfeksiyon Rehberi - 3

Mikrofiber Bez Kullanın

Samsung, telefonu dezenfekte ederken mikrofiber bez kullanımının oldukça önemli olduğunun altını çiziyor. Kullanılacak olan dezenfektan ürün mikrofiber beze eşit miktarda uygulandıktan sonra, bu bez ile akıllı telefon yüzeyinin dezenfekte edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde telefonda çizilmeler ve soyulmalar meydana gelebileceği unutulmamalı.

Telefon Dezenfeksiyon Rehberi - 4

Akıllı Saatler de Dezenfekte Edilmeli

Sadece telefon üretimi yapmayan ve bilgisayar, akıllı saaat vb. gibi ürünleri de bulunan Samsun, dezenfeksiyon rehberinde diğer ürünleri için de bazı bilgilere yer verdi. Özellikle akıllı saatlerin de sıkı bir şekilde dezenfekte edilmesi gerektiğini vurgulayan Samsung, akıllı saaatleri dezenfekte etme işlemine başlamadan önce kordonların çıkartılması gerektiğini vurguladı. Bilgisayalar için ise yine aynı şekilde bilgisayarın kapalı olması gerektiği ve şarj kablosunun takılı olmaması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

WeChat Pay Nedir? Artık Türkiye'de Kullanılabilecek

İlerleyen sanal dünya ile birlikte artık ödemelerimizde sanallaşma yolunda. Dünyanın en popüler sanal ödeme yöntemleri arasında yer alan "WeChat Pay" artık Türkiye'de kullanılabilecek. İlk olarak İstanbul Havalimanı'nda kullanılabilecek olan servisin detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. Sanal ödeme sistemleri tüm dünyada gün geçtikçe yaygınlaşmaya başladı. Bu ödeme sistemleri sadece Avrupa'da değil aynı zamanda Asya ülkelerinde de oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ancak ülkemizde bu ödeme sistemlerinin örneklerini görmek şuan için pek mümkün değil. 😕 Durum böyle olunca dünya çapında sıklıkla kullanılan sistemler için Türkiye çok güzel bir pazar haline geliyor. Bu pazarı WeChat ilk değerlendirmek isteyenlerden gibi görünüyor.

Slack Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır?

Slack Nedir?  İletişim kurabilmek, günümüz şartlarında oldukça kolay ve gelişmiş durumda. Özellikle mail hizmetinin verilmesiyle birlikte internet üzerinden iletişim konusunda resmen devrim yaratıldığını söyleyebiliriz. Ancak zaman geçtikçe insanların ihtiyaçları da değişiyor. Bu yüzden mail, yerini daha çok anlık mesajlaşma programlarına bıraktı diyebiliriz. Ancak, tabi ki insanımızı bu da yetmiyor. 🙂 Farklı alanlarda, farklı ihtiyaçları karşılamak amacıyla internet üzerinde yapılan iletişimin şekli gün geçtikçe değişiyor. Bu değişim ayaklarının en önemlilerinden birisi de Slack oluyor. Peki, Slack nedir?