Ana içeriğe atla

Instagram Ana Sayfa Akışında "Önerilen Gönderiler" Güncellemesi


Instagram'a yeni gelen bir güncelleme ile birlikte, Ana Sayfa akışında bazı değişiklikler meydana geldi. Bu değişiklikler ile birlikte artık takip ettiğiniz kullanıcıların tüm gönderilerini gördükten sonra bile başka kullanıcıların gönderileri ile karşılaşabileceksiniz. 

İçinde bulunduğumuz zamanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram, son yaptığı güncelleme ile kullanıcı deneyimini tamamen değiştirecek bir özelliği bünyesine dahil etti. Yeni özellik ile birlikte ana sayfa akışında yer alan takip ettiğiniz kişilerin gönderilerinin hepsini görseniz bile, takip etmediğiniz kullanıcıların gönderileri ile akış devam edecek. 

Instagram'da daha önce ana sayfa akışında sadece takip edilen kullanıcıların ve bazen sponsor reklamların gönderileri yer alıyordu. Ancak artık yeni özellik ile birlikte gönderilerin hepsi görüldüğü zaman "Keşfet" kısmından gönderiler ile bu akış devam ettirilecek. İsteyen kullanıcılar ise "Daha Eski Gönderileri Gör" seçeneğine tıklayarak takip ettiği hesapların daha önce paylaştıkları gönderileri görmeye devam edebilecekler. 

Kullanım Zamanını Arttırmak Hedefleniyor

Instagram, yeni getirmiş olduğu bu yeni özellik sayesinde kullanıcıların uygulama içerisinde daha fazla zaman geçirmesini hedefliyor. Özellikle takipçi sayısı az olan ve ana sayfa akışında fazla gönderisi olmayan kişilerin bu sayede uygulamadan çıkmadan daha fazla zaman geçirmeleri sağlanacak. Bunun içinde "Keşfet" kısmındaki algoritma ile kullanıcıların ilgisini çekebilecek gönderiler gösterilmeye çalışılacak. 

IGTV ve Reels Paylaşımları Olmayacak

Yeni getirilen bu özellik ile ana sayfada yer alacak paylaşımlarda IGTV ve Reels videolarının yer verilmediği görülüyor. Ancak bu konuda bazı kaynaklarda ilerleyen süreçlerde bu içeriklerin de ana sayfa akışında yer alabileceği yönünde paylaşımlar mevcut.

Şahsi Görüşüm

Şuanda aktif olarak kullandığım tek sosyal medya platformu olan Instagram'ın böyle bir yenilik yapması şahsen beni üzdü. 😒 Uygulamayı kullanırken takip etmediğim sayfalar ile ilgili bazı gönderilere erişmek ve zaman geçirmek istersem hali hazırda bulunan "Keşfet" bölümünü zaten kullanıyordum. Bu şekilde ana sayfamda önüme sunması şahsen benim hoşuma gitmedi. İnternette yapılan yorumlara baktığımda ise benim gibi düşünen kişilerin oldukça fazla olduğunu görüyorum. Umarım bu durum en kısa sürede ya kaldırılır ya da opsiyonel hale getirilir. 

Küçük Bir Tüyo

Konuyla ilgili bazı platformlarda gezindiğimde bu durumdan rahatsız olan birçok kullanıcının olduğunu gördüm. Bu kullanıcıların Instagram'a geri bildirimde bulunarak, yeni gelen özellik ile ilgili rahatsızlıklarını dile getirdiklerinde özelliğin kaldırıldığına dair bazı bilgiler mevcut. Ben şahsen denemedim ve sonucun ne olduğunu bilmiyorum. Ancak sizler deneyebilirsiniz. Sonuçlara yorum olarak bloğa yazmayı unutmayın. 👍

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

WeChat Pay Nedir? Artık Türkiye'de Kullanılabilecek

İlerleyen sanal dünya ile birlikte artık ödemelerimizde sanallaşma yolunda. Dünyanın en popüler sanal ödeme yöntemleri arasında yer alan "WeChat Pay" artık Türkiye'de kullanılabilecek. İlk olarak İstanbul Havalimanı'nda kullanılabilecek olan servisin detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. Sanal ödeme sistemleri tüm dünyada gün geçtikçe yaygınlaşmaya başladı. Bu ödeme sistemleri sadece Avrupa'da değil aynı zamanda Asya ülkelerinde de oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ancak ülkemizde bu ödeme sistemlerinin örneklerini görmek şuan için pek mümkün değil. 😕 Durum böyle olunca dünya çapında sıklıkla kullanılan sistemler için Türkiye çok güzel bir pazar haline geliyor. Bu pazarı WeChat ilk değerlendirmek isteyenlerden gibi görünüyor.

Windows 10'da Microsoft Defender "Kayıt Defteri" ile Kapatılmayacak

Windows 10 kullanıcıları, artık Microsoft Defender uygulamasını "Kayıf Defteri" üzerinden kapatamayacaklar. Ancak bu güvenlik yazılımını kullanmak istemeyen ve kapatmak isteyen kullanıcılar için yine de bir çözüm mevcut.  Windows Defender, 2012 yılında Microsoft tarafından geliştirilen ve Windows işletim sistemi kullanan bilgisayarları güvenlik açısından korumayı amaçlayan bir programdır. Windows Defender (diğer adıyla Microsoft Defender) bilgisayarlara ön yüklü olarak gelmektedir. Ayrıca kullanıcılar ekstra bir lisans ücreti ödemeden ücretsiz bir şekilde bu programdan faydalanabilmektedir. 

Akıllı Telefonları Nasıl Dezenfekte Etmeliyiz? Samsung Rehberi

Akıllı Telefonlar Nasıl Dezenfekte Edilir? Korona virüsten korunmak amacıyla birçok önlemin alındığı şu günlerde akıllı telefonların dezenfekte edilmesi de oldukça önem arz ediyor. Bu konudaki hassasiyeti fark eden Samsung, akıllı telefonların nasıl temizlenmesi gerektiğiyle ilgili basit ama etkili bir rehber hazırladı. Korona salgınının olduğu şu günlerde, virüse hayatımızın her alanında karşılaşabiliyoruz. İnsanlar bu anlamda artık birçok önlem alıyor ve bu önleleri yaşantılarının bir parçası haline getiriyor. Özellikle el ve kıyafet hijyeni konusunda neredeyse herkes büyük bir hassasiyet gösterir oldu. Ancak gözden kaçırdığımız bazı alanlar elbette oluyor. Bu alanlardan bir tanesi de çoğu zaman akıllı telefonlar oluyor.