Ana içeriğe atla

Yenilmez Olmak için Valorant Taktikleri

Meşhur MOBA oyunu olan League Of Legends’in geliştirici firması Riot Games tarafından geliştirilen Valorant, tüm dünyada erişime açıldı. Önceden kapalı beta kapsamında bazı kullanıcıların sınırlı bir şekilde erişebildiği oyun için şimdiden pek çok içerik oluşturuldu bile. Bu yazımızda sizleri oyun üzerinde yenilmez yapacak bazı taktikleri vereceğiz.

Riot Games yıllardır MOBA türündeki oyunu League Of Legends ile tanındı. Şirketin bünyesinde sadece tek oyunun bulunması bazı oyuncular tarafından oldukça prestijli bulunurken, bazı kişiler ise bu durumu ağır bir şekilde eleştiriyordu. Şirket elinde bulundurduğu potansiyeli değerlendirmek ve büyüyebilmek adına son iki yıldır birçok oyun piyasaya sürdü. Bu oyunlardan en çok ses getiren ise tabi ki Valorant oldu.

Taktiksel nişancı oyunu olan Valoran, meşhur nişan oyunları arasında olan Overwatch ve Counter Strike oyunlarından büyük esinlenmeler içeriyor. İki oyunun karışımı gibi görünen bu oyunun bir avantajı bulunuyor; piyasanın iki büyük nişancı oyunu severlerini de bünyesinde barındırmak.

Valorant’a iki büyük oyundan da tecrübeli oyuncuların gelmesi, yeni başlayan oyuncularının moralini bozabilir. Bu yüzden bu yazımızda oyuna yeni başlayan kişilerin kendilerini geliştirmesi için bazı küçük taktikler vereceğiz. Bu taktikler sayesinde Valorant üzerinde yenilmez olabileceksiniz.

Hedef Odaklama Yeteneğinizi (AIM) Geliştirin

Piyasada bulunan her FPS oyununda olduğu gibi Valorant oyununda da hedef odaklama yeteneği (AIM) ön plana çıkıyor. Düşman karakterlere ateş ederken silah kontrolünüz ne kadar iyi olursa, maçı kazanmanız da o kadar yakındır. Bunu geliştirilebilmek için eğitim modlarında antrenman yapmak oldukça iyi olacaktır.

Sessiz İlerlemeyi Öğrenin

Karakterinizi kontrol ederken sessiz bir şekilde ilerlemeyi öğrenmeyi unutmayın. Bildiğiniz üzere FPS tarzı oyunlarda ses çok önemlidir. Düşmana yaklaştığınızın sesini verirseniz ölürsünüz. Aynı şekilde siz de düşmanın sesini dinleyerek konumunu öğrenip onu öldürebilirsiniz. Özellikle düşmanın yakınlarda olduğunu düşünüyorsanız, koşmak yerine sessiz bir şekilde ilerlemeyi tercih etmelisiniz. Unutmayın bu tarz oyunlarda sırf sesleri iyi algılayabilmek adına binlerce lira değerinde kulaklıklar oyuncular tarafından satın alınıyor.

Sabit Durarak Ateş Edin

Valorant, bazı özellikleri ile diğer FPS oyunlarından ayrılıyor. Özellikle Overwatch oyununda mobil bir şekilde yönetilebilen karakterler, bu oyunda daha farklı görünüyor. Valorant oyununda nişan alıp ateş etmek için durmanız gerekiyor. Hareket halindeyken düşmanı vurmak oldukça zor görünüyor. Bu yüzden ateş ederken durun ve öyle ateş edin! Bu taktik, özellikle oyuna yeni başlayanlar için oldukça önemli.

Shooting Range Özelliğini Kullanın

Özellikle AIM ve silah kontrollerini ele almak istiyorsanız, Valorant’ın oyunculara sunduğu “Shooting Range” özelliğini kullanmalısınız. Bu şekilde kendinizi yenilmez bir şekilde geliştirdiğiniz hissedeceksiniz.

Takımla İletişimi Koparmayın

Valorant oyunu da diğer birçok çevrimiçi FPS oyunu gibi takım oyunudur. Takım ile oynanan her oyunda olduğu gibi bu oyunda da iletişim oldukça önemlidir. Takımınız ile sürekli etkili bir iletişim halinde olursanız, galibiyet sizin için doğal bir sonuç olacaktır. Ancak iletişimi kesip, moralleri düşürürseniz galibiyete erişmeniz oldukça zor gibi görünüyor.

Sakin ve Sabırlı Olun

Bu tarz oyunlarda sakin ve sabırlı bir şekilde kararlar almanız oldukça önemlidir. Eğer işi duygularınıza kaptırırsanız ya hırslanıp çok iyi başarı alırsınız ya da çoğunlukla oyunu kaybedersiniz. Çıktığınız bir maçta teknik sorunlardan tutunda, kötü giden bir oyun gibi birçok sorun ile karşılaşmanız muhtemeldir. Bu tür durumlarda sakin bir şekilde mantıklı hamleler ile oyun kontrolünü tekrardan ele almanız oldukça yüksek bir ihtimaldir.

Bıçak ile Hızlı Hareket Edin

Bıçak kullanımı özellikle Counter Strike ile anılır. Bu tarz gelişmiş FPS oyunlarının fizik motorları da oldukça iyidir. Yani bazı fiziksel şartların oyuna dâhil edildiğini unutmamanız gerekir. Eğer hızlı ve kısa bir sürede bir yere koşmak istiyorsanız, ağır silahlar yerine elinize bıçak almanız çok daha yararlı olacaktır.

Duvarları İyi Kullanın

Valorant oyununda bazı duvarlar mermi geçiriyor. Bu yüzden duvarları iyi kullanarak üstünlük elde edebilmeniz de söz konusu olabilir. Eğer duvarın arkasında bir düşman karakter olduğunu düşünüyorsanız hiç düşünmeden ateş edebilirsiniz. Ancak emin olmadan ateş etmeniz halinde, düşmanların yerinizi öğrenebileceğini unutmamalısınız.

Ayrıca oyunda bazı karakterlerin özel yetenekleri olduğunu da sanırım biliyorsunuz. Bazı karakterler düşman karakterleri duvarların arkasında olsa bile görebiliyor. Karakterler hakkında daha fazla bilgi edinebilmek size taktiksel açıdan üstünlük kazandıracaktır.

Düşmanı Küçümsemeyin

Oyunculuğunuza ve taktiğinize güvenerek düşmanınızı küçümsemeyin. Unutmayın, her zaman sizden daha kurnaz bir oyuncu olabilir! Bu yüzden düşmanı küçümsemek yerine, iyi bir oyun sergileyerek galibiyeti almak çok daha iyi olacaktır.

Silah Kullanımlarını Öğrenin

Valorant’da her silahın ayrı özellikleri ve kullanımı olabiliyor. Bazı silahların geri tepmesi, mermi ve atış şekilleri, atış tarzları farklılıklar içerebiliyor. Bu yüzden hangi silahı, nasıl kullanmanızla ilgili kendinizi geliştirmek için eğitim modlarını kullanmanız çok iyi olacaktır.

Bu taktikler haricinde Valorant üzerinde etkili bir oyun oynamanız için birçok taktik daha bulunuyor. Ancak bu taktikler hem Valorant hem de diğer FPS oyuncularının kendilerini geliştirmeleri için başlıca özellikleri içeriyor. Bu taktiklerde kendiniz geliştirmeniz, yenilmez bir Valorant oyuncusu olma yolundaki ilk adımlardır diyebiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

WeChat Pay Nedir? Artık Türkiye'de Kullanılabilecek

İlerleyen sanal dünya ile birlikte artık ödemelerimizde sanallaşma yolunda. Dünyanın en popüler sanal ödeme yöntemleri arasında yer alan "WeChat Pay" artık Türkiye'de kullanılabilecek. İlk olarak İstanbul Havalimanı'nda kullanılabilecek olan servisin detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. Sanal ödeme sistemleri tüm dünyada gün geçtikçe yaygınlaşmaya başladı. Bu ödeme sistemleri sadece Avrupa'da değil aynı zamanda Asya ülkelerinde de oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ancak ülkemizde bu ödeme sistemlerinin örneklerini görmek şuan için pek mümkün değil. 😕 Durum böyle olunca dünya çapında sıklıkla kullanılan sistemler için Türkiye çok güzel bir pazar haline geliyor. Bu pazarı WeChat ilk değerlendirmek isteyenlerden gibi görünüyor.

Windows 10'da Microsoft Defender "Kayıt Defteri" ile Kapatılmayacak

Windows 10 kullanıcıları, artık Microsoft Defender uygulamasını "Kayıf Defteri" üzerinden kapatamayacaklar. Ancak bu güvenlik yazılımını kullanmak istemeyen ve kapatmak isteyen kullanıcılar için yine de bir çözüm mevcut.  Windows Defender, 2012 yılında Microsoft tarafından geliştirilen ve Windows işletim sistemi kullanan bilgisayarları güvenlik açısından korumayı amaçlayan bir programdır. Windows Defender (diğer adıyla Microsoft Defender) bilgisayarlara ön yüklü olarak gelmektedir. Ayrıca kullanıcılar ekstra bir lisans ücreti ödemeden ücretsiz bir şekilde bu programdan faydalanabilmektedir. 

Akıllı Telefonları Nasıl Dezenfekte Etmeliyiz? Samsung Rehberi

Akıllı Telefonlar Nasıl Dezenfekte Edilir? Korona virüsten korunmak amacıyla birçok önlemin alındığı şu günlerde akıllı telefonların dezenfekte edilmesi de oldukça önem arz ediyor. Bu konudaki hassasiyeti fark eden Samsung, akıllı telefonların nasıl temizlenmesi gerektiğiyle ilgili basit ama etkili bir rehber hazırladı. Korona salgınının olduğu şu günlerde, virüse hayatımızın her alanında karşılaşabiliyoruz. İnsanlar bu anlamda artık birçok önlem alıyor ve bu önleleri yaşantılarının bir parçası haline getiriyor. Özellikle el ve kıyafet hijyeni konusunda neredeyse herkes büyük bir hassasiyet gösterir oldu. Ancak gözden kaçırdığımız bazı alanlar elbette oluyor. Bu alanlardan bir tanesi de çoğu zaman akıllı telefonlar oluyor.