Ana içeriğe atla

Maske Takmayanların Cezası Belli Oldu


Bilindiği üzere korona virüs pandemisindan kaynaklı alınan tedbirlerde Türkiye, normalleşme sürecine girmeye başlamıştı. Ancak salgının yeniden yayılması amacıyla bazı illerde maske takma zorunluluğu geldi. Alınan son karar ile İstanbul'da da maske takmak zorunlu hale geldi. Maske takmak istemeyenler için uygulanacak cezalar Kaymakamlıklar tarafından belirleniyor. Ancak yetkililer tarafından alınan karar ile İstanbul için bu ceza sabit hale getirildi.

Son zamanlarda sokağa çıkma yasaklarının ardından sosyal yaşantımızı etkileyen en önemli kararlardan bir tanesi de dışarıda maske takma zorunluluğu oldu. Açıklanan kararlar doğrultusunda, ülkenin çok büyük bir kesiminde maske takmak artık zorunlu hale getirildi.

İlk olarak 37 ilde zorunlu haline getirilen maske takmak, sonrasında İstanbul, Ankara ve Bursa'nın da içinde yer aldığı 42 ilde de zorunlu hale getirildi. Durum böyle olunca, insanların en çok merak ettiği şey maskesiz sokağa çıkmanın cezası oldu.

Cezada Üst Sınır Belirlenmişti

Alınmış olan kararlarda, maskesiz bir şekilde sokağa çıkmanın cezasının üst sınırı 3.150 TL olarak belirlenmişti. Ancak cezaların detaylandırılması konusu kaymakamlıklara bırakılmıştı. Durum böyle olunca insanların kafası karıştı. Çünkü maskesiz bir şekilde sokağa çıkmanın cezası ilçelere göre farklılıklara yol açacaktı.

Özellikle İstanbul'da durumlar oldukça karıştı. Söz konusu yasak ile ilgili cezayı ilk olarak belirleyenlerden bir tanesi Beşiktaş oldu. Beşiktaş ilçe kaymakamlığı tarafından alınan karara göre; üç seferlik uyarının ardından 950 TL gibi bir ceza söz konusu oldu. Gaziosmanpaşa ilçesinde ise uyarı söz konusu olmadan direkt olarak 392 TL ceza kesilmesi kararı alındı. Dün yapılan toplantıda ise bu durum ortadan kaldırıldı.

İstanbul'da Ceza Sabitlendi

Dün yetkici merciler tarafından yapılan toplantı sonucunda bu kafa karışıklığına bir son verildi. Alınan karar ile birlikte İstanbul genelinde maske takmamanın cezası 900 TL olarak sabitlendi. Yani bundan sonra ilçe farketmeksizin maske takmayan bir kişiye uyarı yapılmadan 900 TL ceza kesilecek.

Tabi alınan bu karar sadece İstanbul genelinde geçerli. Maske takmanın zorunlu olduğu diğer illerde durumlar farklılık gösterecektir. Bu konuda detaylı bilgiyi Valilik ve Kaymakamlık gibi resmi kurumların resmi sayfalarından takip etmek gerekiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

WeChat Pay Nedir? Artık Türkiye'de Kullanılabilecek

İlerleyen sanal dünya ile birlikte artık ödemelerimizde sanallaşma yolunda. Dünyanın en popüler sanal ödeme yöntemleri arasında yer alan "WeChat Pay" artık Türkiye'de kullanılabilecek. İlk olarak İstanbul Havalimanı'nda kullanılabilecek olan servisin detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. Sanal ödeme sistemleri tüm dünyada gün geçtikçe yaygınlaşmaya başladı. Bu ödeme sistemleri sadece Avrupa'da değil aynı zamanda Asya ülkelerinde de oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ancak ülkemizde bu ödeme sistemlerinin örneklerini görmek şuan için pek mümkün değil. 😕 Durum böyle olunca dünya çapında sıklıkla kullanılan sistemler için Türkiye çok güzel bir pazar haline geliyor. Bu pazarı WeChat ilk değerlendirmek isteyenlerden gibi görünüyor.

Windows 10'da Microsoft Defender "Kayıt Defteri" ile Kapatılmayacak

Windows 10 kullanıcıları, artık Microsoft Defender uygulamasını "Kayıf Defteri" üzerinden kapatamayacaklar. Ancak bu güvenlik yazılımını kullanmak istemeyen ve kapatmak isteyen kullanıcılar için yine de bir çözüm mevcut.  Windows Defender, 2012 yılında Microsoft tarafından geliştirilen ve Windows işletim sistemi kullanan bilgisayarları güvenlik açısından korumayı amaçlayan bir programdır. Windows Defender (diğer adıyla Microsoft Defender) bilgisayarlara ön yüklü olarak gelmektedir. Ayrıca kullanıcılar ekstra bir lisans ücreti ödemeden ücretsiz bir şekilde bu programdan faydalanabilmektedir. 

Akıllı Telefonları Nasıl Dezenfekte Etmeliyiz? Samsung Rehberi

Akıllı Telefonlar Nasıl Dezenfekte Edilir? Korona virüsten korunmak amacıyla birçok önlemin alındığı şu günlerde akıllı telefonların dezenfekte edilmesi de oldukça önem arz ediyor. Bu konudaki hassasiyeti fark eden Samsung, akıllı telefonların nasıl temizlenmesi gerektiğiyle ilgili basit ama etkili bir rehber hazırladı. Korona salgınının olduğu şu günlerde, virüse hayatımızın her alanında karşılaşabiliyoruz. İnsanlar bu anlamda artık birçok önlem alıyor ve bu önleleri yaşantılarının bir parçası haline getiriyor. Özellikle el ve kıyafet hijyeni konusunda neredeyse herkes büyük bir hassasiyet gösterir oldu. Ancak gözden kaçırdığımız bazı alanlar elbette oluyor. Bu alanlardan bir tanesi de çoğu zaman akıllı telefonlar oluyor.