Ana içeriğe atla

Slack Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır?

Slack Nedir? 
İletişim kurabilmek, günümüz şartlarında oldukça kolay ve gelişmiş durumda. Özellikle mail hizmetinin verilmesiyle birlikte internet üzerinden iletişim konusunda resmen devrim yaratıldığını söyleyebiliriz. Ancak zaman geçtikçe insanların ihtiyaçları da değişiyor. Bu yüzden mail, yerini daha çok anlık mesajlaşma programlarına bıraktı diyebiliriz. Ancak, tabi ki insanımızı bu da yetmiyor. 🙂 Farklı alanlarda, farklı ihtiyaçları karşılamak amacıyla internet üzerinde yapılan iletişimin şekli gün geçtikçe değişiyor. Bu değişim ayaklarının en önemlilerinden birisi de Slack oluyor. Peki, Slack nedir? 

Ofis ortamını neredeyse hepimiz biliriz. Bazı ofisler küçük çaplı olduğundan iletişimleri kısmen daha kolay olabiliyor. Ancak bazı durumlarda 10 kişilik bir ekiple bile iletişim konusundan sıkıntılar çekildiği görülebiliyor. Mail, resmi yazışmalar haricinde yeterli gelmiyor ve ekip arası iletişimi sağlamak amacıyla büyük bir açık meydana geliyor. Günümüzde bu açığı kısmen kapatabilen Whatsapp veya Skype gibi uygulamalar zaten mevcut. Ancak bu uygulamalarda maalesef ekip yönetimi konusunda sıkıntılılar yaşanıyor ve farklı platformlara entegre edebilmek adına sorunlar yaşanıyordu. Bu açığı kapatmak amacıyla ise Slack geliştirildi.

Slack Nedir? Ne işe Yarar? Yenir Yutulur Bir Şey mi? 

Slack, İngilizce kelime anlamı olarak esneklik anlamı taşımakta. Yaptığı işlere bakıldığında da Slack uygulamasını "esnek" olarak tanımlamak pek de yanlış sayılmaz zaten. 😅 Özellikle bilgisayar ve bilişim alanı başta olmak üzere birçok platformda Slack uygulaması kullanılmakta. Slack uygulamasında 30'dan fazla programlama dili desteği ve ekip içi kod, metin, dosya paylaşımını kolaylaştırma gibi özellikler bulunmakta. Özellikle yazılımdan biraz anlayan kişiler, kendilerine "Slackbot" kurarak, harikalar yaratabileceklerini görecekler.

Slack uygulamasında farklı kanallar oluşturup, bu kanallara ekibin farklı üyelerinin girişini sağlayabilir veya kısıtlayabilirsiniz. Farklı departmanlar oluştururak, bu departmanlara kolaylıkla toplu bir şekilde mesaj iletebilirsiniz. İsterseniz "@here" etiketiyle tüm ekibinize mesaj göndermeniz de mümkün. Gizli kanallar oluşturarak sadece sizin davet ettiğiniz kişilerin katılımını sağlayabilirsiniz. İsterseniz direkt olarak kişiye özel mesaj da gönderebilirsiniz.

Şuanda görüyorum ki birçok firma, ekip işi iletişimini Whatsapp ile sağlamakta. Tamam kabul, özellikle son güncelleme ile gelen PDF dosya paylaşımı konusunda oldukça başarılı bir gelişme sağlandı ancak yine de Whatsapp grupları bu iş için yetersiz kalıyor. 🙄 Çünkü istenildiği gibi döküman takibi yapabilmek pek mümkün değil. Ancak, Slack'de öyle mi? Uygulama üzerinde Google Drive ve Dropbox desteği bulunmakta. Bu sayede dosyalar tek bir havuzda saklanabiliyor. Böylece daha sonra ulaşmak istediğiniz de kolaylıkla erişebiliyorsunuz. Çünkü arama sistemi oldukça gelişmiş durumda. Aranılan kelime dosya içerisinde dahi olsa rahatlıkla erişim sağlanabiliyor. Burada mail ve Whatsapp grupları biraz gömülüyor açıkçası. 😃

Slack, kişiselleştirilebilir bir alan yaratmanıza olanak sağlıyor. Ayarlar panelinde dilerseniz Türkçe dil desteği bile sunuluyor. Buralarda font değişimleri ve renklendirmeler yapabilmeniz de mümkün kulınmış durumda. Ayrıca birçok platformu desteklemesi de cabası. Slack uygulaması Masaüstü, Android, iOS, Web sürümlerini desteklemekte. Ayrıca ücretli ve ücretsiz sürüm olarak kullanabilmek imkanıda bulunmakta. Durum böyleyken, ekip içerisinde iletişimi sağlamak amacıyla Slack kullanmamayı tercih etmek düşündürücü. 🤔

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

WeChat Pay Nedir? Artık Türkiye'de Kullanılabilecek

İlerleyen sanal dünya ile birlikte artık ödemelerimizde sanallaşma yolunda. Dünyanın en popüler sanal ödeme yöntemleri arasında yer alan "WeChat Pay" artık Türkiye'de kullanılabilecek. İlk olarak İstanbul Havalimanı'nda kullanılabilecek olan servisin detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. Sanal ödeme sistemleri tüm dünyada gün geçtikçe yaygınlaşmaya başladı. Bu ödeme sistemleri sadece Avrupa'da değil aynı zamanda Asya ülkelerinde de oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ancak ülkemizde bu ödeme sistemlerinin örneklerini görmek şuan için pek mümkün değil. 😕 Durum böyle olunca dünya çapında sıklıkla kullanılan sistemler için Türkiye çok güzel bir pazar haline geliyor. Bu pazarı WeChat ilk değerlendirmek isteyenlerden gibi görünüyor.

Atiye 2. Sezon ile İlgili Fotoğraflar Paylaşıldı

Beğenilen NetFlix dizisi Atiye'nin 2. Sezonuyla ilgili fotoğraflar paylaşıldı. Aynı zamanda NetFlix, Atiye'nin yeni sezonunda neler bekleneceğine dair bazı açıklamalarda da bulundu. Bilindiği üzere NetFlix, bu yıl içerisinde Türkiye'de çekim yapılan orjinal dizi serileriyle ilgili çalışmalarını arttırdı. Atiye ise NetFlix'in Türkiye'deki ikinci orjinal dizi serisi olarak kullanıcılar ile buluştu. Diziyi Türkiye'de bazı kullanıcılar oldukça beğenirken, bazı kullanıcılar ise hiç seyretmemeyi tercih ettim. Seyretmemeyi tercih eden kullanıcılardan birisi de benim. 😁 Ancak yine de sizin için Atiye ikinci sezon ile ilgili bazı açıklamalar yapma gereği duydum. 

Akıllı Telefonları Nasıl Dezenfekte Etmeliyiz? Samsung Rehberi

Akıllı Telefonlar Nasıl Dezenfekte Edilir? Korona virüsten korunmak amacıyla birçok önlemin alındığı şu günlerde akıllı telefonların dezenfekte edilmesi de oldukça önem arz ediyor. Bu konudaki hassasiyeti fark eden Samsung, akıllı telefonların nasıl temizlenmesi gerektiğiyle ilgili basit ama etkili bir rehber hazırladı. Korona salgınının olduğu şu günlerde, virüse hayatımızın her alanında karşılaşabiliyoruz. İnsanlar bu anlamda artık birçok önlem alıyor ve bu önleleri yaşantılarının bir parçası haline getiriyor. Özellikle el ve kıyafet hijyeni konusunda neredeyse herkes büyük bir hassasiyet gösterir oldu. Ancak gözden kaçırdığımız bazı alanlar elbette oluyor. Bu alanlardan bir tanesi de çoğu zaman akıllı telefonlar oluyor.