Ana içeriğe atla

Microsoft, Aile Güvenliği Uygulamasının Önizleme Sürümünü Yayınladı




Teknoloji devi Microsoft, çocukların akıllı telefon kullanımlarını sınırlandırmak ve takip etmek amacıyla bir ebeveyn uygumalası üzerinde çalışıyordu. Çalışmalar konusunda herhangi bir ses seda çıkmazken, birden uygulama kapalı beta sürümü olarak yayınlandı.

Microsoft, geçtiğimiz aylarda Android ve iOS platformları için Aile Güvenliği adı altında yeni bir uygulama üzerinde çalıştığını bizlere bildirmişti. Bu açıklama sonrasında herhangi bir bilgi verilmemesine rağmen, hızlı bir şekilde uygulamanın önizleme sürümünün yayına alındı. Özellikle ebeveynlerin oldukça işine yarayacak bu uygulama hakkında biraz detaya inelim. Microsoft'un yeni geliştirdiği uygulama ile birlikte ebeveynler, Windows bilgisayar, Xbox, Android ve iPhone cihazları kullanan çocuklarını kısıtlandırabilme ve kontrol etme özelliklerini sağlıyor. Bu alanda bir dizi özelliğe sahip olan uygulama, piyasada bulunan rakiplerine ciddi bir fark yaratacak gibi görünüyor. Zira, takdir edersiniz ki bu alanda güvenilir hizmet veren uygulamaların sayısı oldukça az ve Microsoft güvencesi birçok ebeveyni bu anlamda rahatlatacaktır.

Microsoft Aile Güvenliği Uygulaması Arayüzü

Aile Güvenliği Uygulaması ile Tam Kontrol

Microsoft tarafından geliştirilen Aile Güvenliği uygulaması ile birlikte ebeveynler, ekran kullanım süresini sınırlandırma, konum paylaşımı, içerik kontrolleri gibi alanlarda tam kontrol sağlıyor. Ebevenyler uygulama üzerinden çocuklarının cihaz kullanımını istedikleri gibi sınırlandırabilecek, harita üzerinde coğrafi konumuna erişebilecek, cihazlarda neler yapıldığını ve ne kadar vakit geçirildiğini görebilecekler. Bu sayede ebveynlerin çocukları konusunda endişelerini minimum düzeye indirmeleri hedefleniyor.

Uygulama şuanda kapalı beta yani önizleme sürümü olarak yayınlandı. Önzileme sürümüne katılabilmek için bir davetiye almanız gerekiyor. Davetiye için ise bu bağlantıya tıklayarak başvuruda bulunabilirsiniz. Önizleme sürümüne kabul edilen kullanıcılar, uygulama üzerindeki tüm özelliklerden, önizleme süresi boyunca ücretsiz bir şekilde faydalanabilecekler. Daha sonrasında uygulama, Android ve iOS platformları için yayınlandığında ise uygulamanın ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı seçeneği olacağı bilinenler arasında.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

WeChat Pay Nedir? Artık Türkiye'de Kullanılabilecek

İlerleyen sanal dünya ile birlikte artık ödemelerimizde sanallaşma yolunda. Dünyanın en popüler sanal ödeme yöntemleri arasında yer alan "WeChat Pay" artık Türkiye'de kullanılabilecek. İlk olarak İstanbul Havalimanı'nda kullanılabilecek olan servisin detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. Sanal ödeme sistemleri tüm dünyada gün geçtikçe yaygınlaşmaya başladı. Bu ödeme sistemleri sadece Avrupa'da değil aynı zamanda Asya ülkelerinde de oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ancak ülkemizde bu ödeme sistemlerinin örneklerini görmek şuan için pek mümkün değil. 😕 Durum böyle olunca dünya çapında sıklıkla kullanılan sistemler için Türkiye çok güzel bir pazar haline geliyor. Bu pazarı WeChat ilk değerlendirmek isteyenlerden gibi görünüyor.

Akıllı Telefonları Nasıl Dezenfekte Etmeliyiz? Samsung Rehberi

Akıllı Telefonlar Nasıl Dezenfekte Edilir? Korona virüsten korunmak amacıyla birçok önlemin alındığı şu günlerde akıllı telefonların dezenfekte edilmesi de oldukça önem arz ediyor. Bu konudaki hassasiyeti fark eden Samsung, akıllı telefonların nasıl temizlenmesi gerektiğiyle ilgili basit ama etkili bir rehber hazırladı. Korona salgınının olduğu şu günlerde, virüse hayatımızın her alanında karşılaşabiliyoruz. İnsanlar bu anlamda artık birçok önlem alıyor ve bu önleleri yaşantılarının bir parçası haline getiriyor. Özellikle el ve kıyafet hijyeni konusunda neredeyse herkes büyük bir hassasiyet gösterir oldu. Ancak gözden kaçırdığımız bazı alanlar elbette oluyor. Bu alanlardan bir tanesi de çoğu zaman akıllı telefonlar oluyor.

Facebook Eski Arayüz Tasarımını Tamamen Kaldırıyor

Facebook, Mayıs ayında kullanıcıları yeni bir arayüz ile karşılamıştı. Şimdi ise bu arayüz kullanımını zorunlu hale getirmenin hazırlığı içerisinde. Tarayıcı üzerinden Facebook kullanıcılarına gönderilen bildirimde, eski arayüzü kullanan kullanıcıların Eylül ayı itibariyle bu arayüze erişemeyeceğini bildirdi.  Dünyanın en büyük sosyal medya platformları arasında yer alan Facebook, geçtiğimiz aylarda yeni bir arayüze geçiş yapmıştı. Bu yeni arayüzün kullanımını zorunlu kılmayan Facebook, kullanıcılara opsiyonel olarak eski arayüzün kullanımını da sağlıyordu. Ancak yapılan açıklamalara göre bu durum değişecek. Facebook, artık modern ve yeni arayüz kullanımını zorunlu hale getiriyor.