Ana içeriğe atla

Kendi Kendini Dezenfekte Eden Maske, Huami Aeri


Giyilebilir teknojiler üzerine oldukça sıkı çalışmalar yapan Çin kökenli firma Huami, yeni bir maske üzerinde çalışmalar yapıyor. N95 filtresine sahip olan ve "Aeri" isimli bu maske, ultraviyole ışın sistemi sayesinde kendi kendini dezenfekte edebilecek.

Hayatımızın gündemine oturan COVID-19 salgını nedeniyle birçok firma kendi alanlarında çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu firmalardan bir tanesi de giyilebilir teknolojiler üzerine çalışan Huami firması oldu. Bilindiği üzere dünya genelinde tıbbi maskeler artık oldukça önemli bir hale geldi. İnsanlar artık evlerinden maskesiz bir şekilde dışarıya çıkamayacak duruma geldiler. Bu yüzden firmalar daha işlevsel olan maskeler konusunda çalışmalar yapmaya başladılar.

Huami tarafından geliştirilmesine başlanan maske, sahip olduğu özellikler dolayısıyla birçok insanın dikkatini çekiyor. Zira, bu maskeler kendi kendilerini dezenfekte edebilecekler. Eğer bu çalışma başarılı olursa tıbbi maske konusunda büyük ilerlemeler gözlemlenebilecek. 

Kendi Kendini Dezenfekte Eden Maske


Bilindiği üzere salgından tam anlamıyla korunabilmek için N95 filtreli maskelerin tercih edilmesi gerekiyor. Piyasada bulunan filtreli maskelerin ise belli bir kullanım süresi mevcut. Bir süre sonra bu maskeler dezenfekte edilemiyor ve işlevselliği kaybedecek duruma geliyor. Huami, bu anlamda attığı adım ile maskelerin dezenfeksiyon ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Çinli teknoloji firması Huami, üretime koyacağı "Aeri" isimki maske ile büyük bir açığı kapatmak istiyor. Söz konusu olan maske plastik bir yapıya sahip olacak ve USB bağlantısı ile güç verildiğin dahili olarak bulunan ultraviyole ışınları sayesinde dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirilebilecek. Maskenin iç kısmı bu şekilde dezenfekte edilse de dış kısım için kullanıcıların manuel işlem yapmaları gerekecek.

Huami'nin yeni maskesi Aeri'yi ne zaman piyasaya süreceği ve fiyatının ne olacağı konusunda şuan için net bir bilgi mevcut değil. Şuanda sadece prototip olarak geliştirilmiş olan maskenin, 6-12 ay gibi bir sürede piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

WeChat Pay Nedir? Artık Türkiye'de Kullanılabilecek

İlerleyen sanal dünya ile birlikte artık ödemelerimizde sanallaşma yolunda. Dünyanın en popüler sanal ödeme yöntemleri arasında yer alan "WeChat Pay" artık Türkiye'de kullanılabilecek. İlk olarak İstanbul Havalimanı'nda kullanılabilecek olan servisin detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. Sanal ödeme sistemleri tüm dünyada gün geçtikçe yaygınlaşmaya başladı. Bu ödeme sistemleri sadece Avrupa'da değil aynı zamanda Asya ülkelerinde de oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ancak ülkemizde bu ödeme sistemlerinin örneklerini görmek şuan için pek mümkün değil. 😕 Durum böyle olunca dünya çapında sıklıkla kullanılan sistemler için Türkiye çok güzel bir pazar haline geliyor. Bu pazarı WeChat ilk değerlendirmek isteyenlerden gibi görünüyor.

Windows 10'da Microsoft Defender "Kayıt Defteri" ile Kapatılmayacak

Windows 10 kullanıcıları, artık Microsoft Defender uygulamasını "Kayıf Defteri" üzerinden kapatamayacaklar. Ancak bu güvenlik yazılımını kullanmak istemeyen ve kapatmak isteyen kullanıcılar için yine de bir çözüm mevcut.  Windows Defender, 2012 yılında Microsoft tarafından geliştirilen ve Windows işletim sistemi kullanan bilgisayarları güvenlik açısından korumayı amaçlayan bir programdır. Windows Defender (diğer adıyla Microsoft Defender) bilgisayarlara ön yüklü olarak gelmektedir. Ayrıca kullanıcılar ekstra bir lisans ücreti ödemeden ücretsiz bir şekilde bu programdan faydalanabilmektedir. 

Akıllı Telefonları Nasıl Dezenfekte Etmeliyiz? Samsung Rehberi

Akıllı Telefonlar Nasıl Dezenfekte Edilir? Korona virüsten korunmak amacıyla birçok önlemin alındığı şu günlerde akıllı telefonların dezenfekte edilmesi de oldukça önem arz ediyor. Bu konudaki hassasiyeti fark eden Samsung, akıllı telefonların nasıl temizlenmesi gerektiğiyle ilgili basit ama etkili bir rehber hazırladı. Korona salgınının olduğu şu günlerde, virüse hayatımızın her alanında karşılaşabiliyoruz. İnsanlar bu anlamda artık birçok önlem alıyor ve bu önleleri yaşantılarının bir parçası haline getiriyor. Özellikle el ve kıyafet hijyeni konusunda neredeyse herkes büyük bir hassasiyet gösterir oldu. Ancak gözden kaçırdığımız bazı alanlar elbette oluyor. Bu alanlardan bir tanesi de çoğu zaman akıllı telefonlar oluyor.