Ana içeriğe atla

GTA 5 Ücretsiz Nasıl İndirilir?


Rockstar Games tarafından 2013 yıllarında yayınlanan ve yayınlandığı günden beri rekor bir oynanmaya sahip olan oyun GTA 5, Epic Game Store'da ücretsiz bir şekilde indirilebilir hale geldi. Yaklaşık olarak 1 hafta boyunca ücretsiz bir şekilde indirilebilir olacak olan oyun, aynı zamanda ömür boyu kullanılabilecek.

Rockstar'ın meşhur oyunu, Grand Theft Auto 5 yani popüler adıyla GTA 5 kısa süreliğine ücretsiz oldu. Yayında olduğu 7 yıl boyunca çeşitli oyun sağlayacıları tarafından ücretli bir şekilde satılan oyun, ilk kez ücretsiz bir şekilde indirilebilir hale geldi. Üstelik oyunu bir kez kütüphanenize eklediğinizde ömür boyu ücretsiz bir şekilde kullanabileceksiniz. Bu yazımızda GTA 5 ücretsiz bir şekilde nasıl indirilir? Aynı zamanda oyun neden ücretsiz bir şekilde yayınlandı gibi sorulara cevap vereceğim.

Aslına bakılırsa bir GTA 5'in ücretsiz bir şekilde yayınlanması, bir süredir internet üzerinde konuşulan bir şeydi. Ancak ben de dahil olmak üzere birçok kişi böyle bir oyun neden ücretsiz bir şekilde yayınlasun ki diyorduk. Ancak Epic Games, bizleri resmen ters köşeye yatırdı. 😅 Böylelikle Steam'in en büyük rakibi olma yolunda başarıya bir adım daha yaklaştı denilebilir.

GTA 5 Ücretsiz Nasıl İndirilir?

GTA 5'i ücretsiz bir şekilde elde etmek aslında oldukça basit. Ancak ben yine de yapamayacak kişiler için bu konuyu maddeler halinde açıklama gereği hissettim. GTA 5'i ücretsiz bir şekilde indiribilmek için aşağıdaki adımları takip ediniz;
  • Öncelikle Epic Games'in ücretsiz GTA 5 indirme sayfasına bu bağlantıdan gidiniz.
  • Sayfanın sağ alt köşesinde bulunan "YÜKLE" butonuna tıklayın
  • Karşınıza gelen sayfada Epic Games hesabınıza giriş yapmanız isteniyor. Eğer mevcut bir hesabınız varsa giriş yapın. Eğer hesabınız yoksa "Kayıt Ol" bağlantısı ile bir hesap oluşturmanız gerekecek.
  • Daha sonra açılan sayfada "Sipariş Ver" butonuna tıklayın.
  • Eğer bilgisayarınızda Epic Games Launcher (Başlatıcı) yüklüyse açın. Eğer yüklü değilse yüklemeniz gerekecek.
  • Epic Games Launcher'de "Kütüphane" bölümüne giderek, GTA 5'i ücretsiz bir şekilde indirmeye başlayın. 
Uyarı: Epic Games sunucuları, ücretsiz dağıtılan GTA 5 sebebiyle bazen aşırı derecede yoğun olabiliyor. Bu durumda sayfaların açılmasında veya başka aşamlarda bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Sorunla karşılaştığınızda, yoğunluğun geçmesini bekleyerek terar deneyiniz.

Yukarıda tarif ettiğim adımları uygulayarak GTA 5 oyununu ömür boyu ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak oyunu sadece Epic Games Launcher üzerinden oynayabileceğinizi belirtmem gerekiyor. Ayrıca bu oyunu bir başka Epic Games hesabına transfer edemeyeceğinizi de belirteyim. 

GTA 5 Ne Zamana Kadar Ücretsiz Olacak?

Epic Games tarafından Webio üzerinden yapılan resmi açıklamaya göre; GTA 5 14 Mayıs 2020 tarihinden itibaren 1 hafta boyunca ücretsiz bir şekilde indirilebilecek. Oyunu kütüphaneye eklediğinizde yoğunluk sebebiyle indirme işleminde sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Ancak mera etmeyin, oyun bir kez kütüphaneye eklendiğinde ömür boyu ücretsiz bir şekilde indirilebilecek. 

GTA 5 Neden Ücretsiz Oldu?

Bildiğiniz gibi Rockstar Games oyunlarında, tek gelir sadece oyun satışlarından elde edilmiyor. GTA 5'de bu oyunlardan bir tanesi. Oyun kendi içerisinde bir ekonomiye sahip durumda. Hatta oyuncular bile gerçek paralarda kendi aralarında alışveriş yapabiliyorlar. Bundan dolayı GTA 5'in ücretsiz olması, oyunun ekosisteminin zayıflamış olmasının göstergesi. Her oyun gibi GTA 5'de bir gün batışa geçecek ve bu hamle de bizlere batışın yakın olduğunu gösteriyor. Yani Rockstar Games, GTA 6 ile çalışmalara başladığını açıkladıktan sonra oyunun son günlerini iyi bir şekilde değerlendirmek istiyor gibi görünüyor.

İşin bir diğer boyutu ise Epic Games'in rekabet ortamında tutunmak istemesidir diyebiliriz. Bildiğiniz üzere piyasanın en iyi oyun sağlayıcısı olan Steam'in eline şuana kadar kimse su dökemedi. Ancak Epic Games, bu konuda sürekli olarak yaptığı hamleler ile en azından Steam kadar popüler olmayı hedefliyor. Özellikle GTA 5 konusunda yaptığı hamle ile de bu konudaki kararlılığını görebiliyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

WeChat Pay Nedir? Artık Türkiye'de Kullanılabilecek

İlerleyen sanal dünya ile birlikte artık ödemelerimizde sanallaşma yolunda. Dünyanın en popüler sanal ödeme yöntemleri arasında yer alan "WeChat Pay" artık Türkiye'de kullanılabilecek. İlk olarak İstanbul Havalimanı'nda kullanılabilecek olan servisin detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. Sanal ödeme sistemleri tüm dünyada gün geçtikçe yaygınlaşmaya başladı. Bu ödeme sistemleri sadece Avrupa'da değil aynı zamanda Asya ülkelerinde de oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ancak ülkemizde bu ödeme sistemlerinin örneklerini görmek şuan için pek mümkün değil. 😕 Durum böyle olunca dünya çapında sıklıkla kullanılan sistemler için Türkiye çok güzel bir pazar haline geliyor. Bu pazarı WeChat ilk değerlendirmek isteyenlerden gibi görünüyor.

Windows 10'da Microsoft Defender "Kayıt Defteri" ile Kapatılmayacak

Windows 10 kullanıcıları, artık Microsoft Defender uygulamasını "Kayıf Defteri" üzerinden kapatamayacaklar. Ancak bu güvenlik yazılımını kullanmak istemeyen ve kapatmak isteyen kullanıcılar için yine de bir çözüm mevcut.  Windows Defender, 2012 yılında Microsoft tarafından geliştirilen ve Windows işletim sistemi kullanan bilgisayarları güvenlik açısından korumayı amaçlayan bir programdır. Windows Defender (diğer adıyla Microsoft Defender) bilgisayarlara ön yüklü olarak gelmektedir. Ayrıca kullanıcılar ekstra bir lisans ücreti ödemeden ücretsiz bir şekilde bu programdan faydalanabilmektedir. 

Akıllı Telefonları Nasıl Dezenfekte Etmeliyiz? Samsung Rehberi

Akıllı Telefonlar Nasıl Dezenfekte Edilir? Korona virüsten korunmak amacıyla birçok önlemin alındığı şu günlerde akıllı telefonların dezenfekte edilmesi de oldukça önem arz ediyor. Bu konudaki hassasiyeti fark eden Samsung, akıllı telefonların nasıl temizlenmesi gerektiğiyle ilgili basit ama etkili bir rehber hazırladı. Korona salgınının olduğu şu günlerde, virüse hayatımızın her alanında karşılaşabiliyoruz. İnsanlar bu anlamda artık birçok önlem alıyor ve bu önleleri yaşantılarının bir parçası haline getiriyor. Özellikle el ve kıyafet hijyeni konusunda neredeyse herkes büyük bir hassasiyet gösterir oldu. Ancak gözden kaçırdığımız bazı alanlar elbette oluyor. Bu alanlardan bir tanesi de çoğu zaman akıllı telefonlar oluyor.